Renate smit

nuchter, creatief, een dromer, maar bovenal een beelddenker

– dat ben ik in een notendop. Dit ben ik: Renate Smit. Ik woon nu in het Noord-Hollandse Haarlem, maar als kind groeide ik op in het noorden van Nederland met twee broers en een zus.

Creativiteit onder woorden brengen door te fotograferen

Al van kinds af aan was ik een dromer en keek ik vaak naar de lucht. Daardoor verdwaalde ik altijd, wat natuurlijk logisch is als je de weg voor je niet in de gaten houdt. Door te kijken naar de lucht ging ik op in mijn eigen gedachtes. Hierdoor kreeg ik veel creatieve ingevingen. Toch kon ik die creativiteit niet goed uitdrukken in woorden. Ik was meer een beelddenker en kon dit beter uiten in fotografie. Want zodra ik een camera in mijn handen had, kon ik mijn creativiteit wel helemaal kwijt.

BEELDMAKER

Gelukkig kan ik al die creativiteit nu kwijt in mijn werk, niet alleen als fotograaf maar ook als grafisch vormgever en videograaf. Het liefst doe ik altijd tien dingen tegelijk, is soms ook wel onhandig maar met de tijd heb ik geleerd dat het juist mijn kracht is. Daardoor doe ik naast ervaringen bij de onwijs leuke bruiloften ook ervaring op bij leuke merken waar ik mijn creativiteit in beeld ook kwijt kan. En deze combinatie maakt mij gelukkig. 

 

 

 Dit is mijn verhaal. Nu ben ik benieuwd naar wie jullie zijn! Ik kan niet wachten om jullie dag vast te leggen, precies zoals hij is.

INSTAGRAM

@renatesmitphotography